24 Eylül 2009 Perşembe

Acı Badem Kurabiyeli Cheesecake


Bugün bütün tarifler Emuşum'dan geldi.şimdi bir tane de ben paylaşmak istedim.Tarif ''Sahrap Soysal'ın'' kek pasta ve kurabiyeler kitabından.Eğer farklı bir Cheesecake tarifi arıyorsanız kesinlikle denemenizi öneriyorum.

Malzemeler:

Hamuru için :

1,5 paket yulaflı bisküvi

50 gr tereyağ

Peynirli harç için :

4 adet yumurta (sarısı ve beyazları ayrılacak)

1 su bardağı toz şeker

1 paket labne peyniri

1 paket krem beyaz

1 su bardağı krema (200 gr)

2 çorba kaşığı tepeleme un

1 paket vanilya

3 adet acıbadem kurabiyesi

Üzeri için:

hazır çikolata sos

Yapılışı :

Bisküvileri robotta un haline gelene dek ezip derin bir kabın içine aktarın.erimiş ılıtılmış tereyağ ile karıştırın.25 cm genişliğinde bir kelepçeli kalıbın tabanına bu karışımı elinizle iyice bastırarak döşeyin.buzdolabına koyup bekletin.yumurta sarılarının içine toz şekeri ekleyip mikserle en az 5 dakika şekerler eriyene dek çırpın.labne ve krem beyaz peyniri ekleyip 2 dakika daha çırpın.Bu arada ymurta aklarını çırpmaya başlayın.üzerine vanilya ve unu ekleyin .kar gibi beyaz bir karışım olana dek karıştırmaya devam edin.daha sonra bu karışımı yumurta sarılarının olduğu kalıba ekleyintahta bir kaşık yardımı ile iyice karıştırın . acıbadem kurabiyelerini elinizle iyice ufalayın,dolapta beklettiğiniz tabanın üzerine acıbadem kurabiyelerini serpiştirin.onun da üzerine hazırladığınız peynirli harcı dökün.175 derece fırında üzeri pembeleşene dek pişirin.Her fırın ayrı olduğu için pişme süresini kendi fırınınıza göre ayarlamalısınız.Takribi 50 dakika'da hazır oluyor.Soğuduktan sonra hazır çikolata sos karışımını 2.5 çay bardağı süt ile pişirin ve üzerine dökün.

Buzdolabında en az 5-6 saat beklettikten sonra servis yapabilirsiniz.Cheesecake bilirsiniz ki ne kadar beklerse o derece tadına tat katar.inanın bana ikinci hatta üçüncü gün çok daha lezzetli gelecek :)

AFİYET OLSUN

'PINAR'

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Elinize sağlık cheseecake delisiyimdir ilk fırsatta deniycem bu tarifi
teşekkürler aysun

Adsız dedi ki...

ELLERİNE SAĞLIK CANIM,ÇOK LEZZETLİ VE HARİKA GÖRÜNÜYOR ÇOK TA ŞIK ,ÇOK SEVERİM..SEVGİLERİMLE

Emel * Pınar dedi ki...

Didemcim teşekkür ederim :)
pınar

Unknown dedi ki...

Pınar'ın cheesecake leri her zaman muhteşemdir. Dikkatli olun bomba etkisi yapabilir... Bu arada ben hala pırasalı pastırmalı kiş tarifini bekliyorum:)