7 Ekim 2009 Çarşamba

Tavuklu Tost Ekmeği Salatası


Dışı pasta görünümünde olan bu salata aslında tavuk ve tost ekmeğinden yapılan muhteşem lezzette bir aperatif.tarif sevgili ufuk mutfakta'ya ait.Kendisine bu güzel tatla bizi tanıştırdığı için çok teşekkür ediyorum.

Malzemeler :

1 paket tost ekmeği

1 adet haşlanmış tavuk göğsü (haşlandıktan sonra küçük parçalara bölünecek)

200 gr kadar süzme yoğurt (ben normal yoğurt kullandım)

200 gr kadar mayonez

2 diş sarımsak (sarımsağı çok sevdiğimden daha fazla kullandım)

tuz

1 su bardağı süt.( her tost ekmeği diliminin üstüne bir çorba kaşığı dökmek için )

2 adet haşlanmış yumurta

1 yemek kaşığı pul biber

dereotu ( süslemek için )

Yapılışı :

Tavuk göğsünü haşlayın,haşlandıktan sonra küçük parçalar halinde tiftin ,sarımsağı dövün ve ikisini birbirine karıştırın.yoğurt ve mayonezi karıştırın ve bu karışımı ikiye bölün.Yoğurtlu karışımın ayırdığınız bir parçasına tavuklu karışımı ekleyin ve iyice karışmasını sağlayın.Tost ekmeğinden bir tane alarak, bir kaşık sütle ıslatın, üstüne tavuklu karışımdan sürün, iç malzemeyi hafif kalın bırakabilirsiniz.ikinci tost ekmeğini yine sütle ıslatarak , az önce üstüne iç harcı sürdüğünüz dilimin üzerine yerleştirin ve onun üzerine de iç harcından döşeyin.Tüm tost ekmeği dilimleri bitene kadar bu işlemi devam edin. Ekmekler aralarında harçlarla beraber bir kule gibi üst üste konacak.Daha sonra oluşan kuleyi altından ve üzerinden tutarak yatay bir şekilde kullanacağınız servis tabağına yerleştirin.Ayırdığınız yoğurtlu ve mayonezli karışımından çok az bir miktar ayırın ve kalan kısmı, pasta kaplar gibi ekmeklerin üstünü kaplayın.üzerini aliminyum folyo ile sarın ve bir gece buzdolabında bekletin.Ertesi gün dolaptan çıkartın ,ayırmış olduğunuz yoğurtlu mayonezli karışımdan iyice sürün ve düzgün pürüzsüz bir pasta şeklini almasını sağlayın.yumurtaları haşlayın; sarısı ve beyazı aynı anda olmak üzere rendeleyin.salatanın üzerine istediğiniz gibi şekil yapın.aynı zamanda kırmızı toz biber ve naneyle süslemenizi zenginleştirebilirsiniz.Dereotunu yıkayıp kuruttuktan sonra salatanın yan çeperlerine yapıştırın.

Afiyet Olsun..

'Pınar'

2 yorum:

hdidem95 dedi ki...

gerçekten çok nefis tadı var bende yapmıştım ellerinize sağlık sevgiler

Unknown dedi ki...

Görüntüsü kadar tadı da muhteşem olan bir şey bu... Pınarımın ellerinden ne çıksa güzel olur zaten:)