31 Mart 2010 Çarşamba

Ananaslı Bademli Pasta


Malzemeler:

Pandispanya için:

4 yumurta
4 kahve fincanı şeker
4 kahve fincanı un
1 kahve fincanından bir parmak eksik yarı limon yarı su
kabartma tozu
vanilya

1 kutu dilimlenmiş ananas konservesi ve pandispanyayı ıslatmak için suyu
1 poşet vanilyalı crem ole
1 poşet krem şanti
100 gr kabukları soyulmuş badem
1 paket milka beyaz çikolata (80 gr)
1 çorba kaşığı tuzsuz tereyağ

Hazırlanışı:

Pandispanyayı yapmak için öncelikle yumurtaları kar haline gelene dek iyice çırpın.daha sonra şekeri ilave edip çırpmaya devam edin.su ve limon suyu karışımınıda ekleyin arkasından unu ekleyip bir müddet daha çırptıktan sonra kabartma tozunu ekleyin ve tahta bir kaşık yardımı ile karışımı havalandırarak karıştırın.yağlanmış kalıbınıza kek karışımını dökün ve 170 derecede pişirin.süre yazamıyorum her fırının ayarı farklıdır.batırdığınız kürdan temiz çıkmışsa kek pişmiş demektir.ama unutmayın ki ilk 20 dakika fırının kapağını açmamalısınız.
piştikten sonra soğuttuğumuz pandispanyayı ikiye arzu ederseniz üç parçaya bölün.crem ole'yi ve krem şantiyi üzerindeki tarife göre hazırlayın pandispanyanın katlarını konserve ananas suyu ile ıslatın .daha sonra hazırladığınız crem ole'nin bir kısmını pastanın ilk katına sürün üzerine minik minik kestiğiniz ananas parçalarını ve bademleri yerleştirin.bunların üzerinede bir miktar daha krema sürün .pastayı, böldüğünüz kat oranında bu şekilde oluşturun.
üzerindeki tarife göre hazırladığınız krem şantiyi pastanın tüm dış yüzeyine iyice sıvayın .pastanın üzerine değişik şekillerde kestiğiniz yada bütün olarak bıraktığınız ananas dilimlerini ve elinizde kalan bademleri yerleştirin.
benmari usulü erittiğiniz çikolata ve tereyağı karışımını özellikle ananasların üzerini kaplayacak şekilde pastanın üzerine dökün.hindistan cevizi ile süsleyin.

Afiyet Olsun...
Pınar

Hiç yorum yok: