31 Mart 2010 Çarşamba

Muzlu Pasta


Malzemeler:

250-300 gr kedi dili
1 paket muz jölesi
3-4 adet muz

Krema malzemesi:
1 yumurta
8 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
yarım kilo süt
150 gr margarin (oda sıcaklığında)

Hazırlanışı:

Öncelikle paketin üzerindeki tarife göre jöleyi hazırlayın,donmasına fırsat vermeden muzları boyuna ikiye kesip düz kısımları size bakacak şekilde yerleştirin.donması için buzdolabına kaldırın.muhallebiyi yapmak için tüm malzemeyi bir tel çırpıcı ile karıştırın sonra pişirmek için ocağın üzerine alın ve koyu bir muhallebi kıvamına gelinceye dek pişirin.fokurdamaya başladığında altını kapatın ve margarini ekleyin .iyice eriyinceye dek karıştırın.donan jölenin üzerine hafif soğuttuğunuz muhallebinin bir kısmını dökün kaşık yardımı ile düzeltin.sonra kedidillerinin bir kısmını arada hiç boşluk kalmayacak şekilde üzerine sıralayın.daha sonra aynı işlemi bir kez daha tekrarlayın.yani kalan muhallebiyi dökün ve tekrar kedidillerini sıralayın.pasta yapımı bittikten sonra 1 gece beklemesi için buzdolabına kaldırın.ertesi gün kaynayan bir su buharına dolaptan çıkardığınız tepsiyi döndürerek tutun.buhar sayesinde jöle hafifçe eriyecek ve tepsiden rahat çıkacaktır.bu işlemde jölenin tamamen erimemesine dikkat edin.en önemli kısmı burası.hafifçe oynattığınızda pastanın çıkacağını zaten anlarsınız.bir tabağa ters çevirin.ve dolapta jölenin kendine gelmesi için bir müddet daha bekletin daha sonra servis yapın.

Afiyet olsun...
Pınar

Hiç yorum yok: