27 Ekim 2009 Salı

Kabak Çiçeği Dolması

Aslında herkesin kendine göre bir dolma tarifi vardır.Kimi bol yeşillik,domates koyar kimi de (benim gibi) bol soğan koyar.Kimi zeytinyağlı sever kimi kıymalı.Bizim evde dolmanın her çeşidi sevilir.Tarife geçmeden önce bazı detayları aktarmak istedim kabak çiçeği sabahın erken saatlerinde toplanır ve uçları kapanmasın diye alınınca hemen dolması yapılır ancak benim hemen yapmaya fırsatım olmadığı için 1 gece buzdolabında beklettim bir sorun olmadı.ayrıca doldurma aşamasına geçmeden önce çiçeklerin içinden çiçek tozlu kısmı çıkarın ve dikkatlice yıkayın çünkü çok narinler hemen parçalanabiliyorlar ve dolmaları tencereye dipdibe yerleştirin ki pişerken açılmasınlar .Gelelim tarife...

Malzemeler:

30-35 adet kabak çiçeği
1,5 su bardağı pirinç
3 adet kuru soğan
4 adet domates
1 demet maydonoz
1 demet nane
2 çay bardağı zeytinyağ
tuz ve karabiber

YAPILIŞI:

Tüm malzemeler karıştırılır kabak çiçeklerinin çanak kısmının yarısına kadar doldurulur(tam doldurmayın piriçlerin şişme payı için) uç kısımlardan kapatılır tencereye dizilir. 1 tatlı kaşığı salça 1 bardak sıcak suda eritilir tencereye ilave edilir ve pişirilir.

AFİYET OLSUN 'EMEL'

6 yorum:

hunerlieller dedi ki...

bool iç malzemeli dolmaları pek severim.nefis görünüyor.elinize saglık.sevgiler

Krema Tadında dedi ki...

nefis görünüyor , bir şey sormak istiyorum çicekler bahçenizdenmi yoksa aldınız mı ? bende yapmak istiyorum ama nerde satılır bilmiyorum :))

Emel * Pınar dedi ki...

güzel yorumlarınız için teşekkür ederim.bhar çiçekler bahçemizden ama pazarda da bulunuyor fakat erken gitmen gerekir koparıldıktan sonra çiçeklerin uç kısımları kapanabildiği için hemen tükeniyor.

meltem dedi ki...

offf emellll...çok canım çekti şimdi.:))Ellerin dert görmesin.

Emel * Pınar dedi ki...

meltemciğim biz pazar günü bahçede karşılaştık teyzemle ama o kabakları farketmedi sanırım aslında bizde son anda gördük patlıcan ve mandalinlerden fırsat olmadı teyzem sen de artık her çeşidini yapar dolmanın:))

Ilker Erdem dedi ki...

Bayilirimmm, en son iki ay once Kayseride yemistim. Cok nefisti. Ellerinize saglik. Sevgiler